آدرس:
تهران - چهار راه ولیعصر
تلفن:
09921256955 09104908504
رساله دکتری، نقطه اوج سالها تلاش بیوقفه و ممارست خستگیناپذیر یک دانشجو در پیمایش مسیر پرفراز و نشیب کسب دانش و مهارت در یک حوزه تخصصی است. این پژوهش ژرف و دقیق،گامی بلند در جهت فتح قلهی دانش و گشودن دریچهای به سوی کشف ناگفتهها و یافتن پاسخی برای پرسشهای بیپاسخ بشریت به شمار میآید. میتونم بهت بگم به خودت فشار نیار بده خودم برات انجامش میدم.اول هرچی میدونم بهت میگم،نتونستی بگو انجام میدم برات.تماس باما
رساله دکتری مثل یه پروژه تحقیقاتی خیلی بزرگه که باید برای گرفتن مدرک دکتری توی یه رشته خاص انجامش بدی. توی این پروژه باید یه موضوع جدید و جالب رو انتخاب کنی که تا حالا کسی به طور کامل دربارش کار نکرده. بعد باید یه طرح کلی برای تحقیقت بنویسی و طبق اون بری دنبال جمعآوری اطلاعات و شواهد.
حالا یه عالمه اطلاعات داری که باید تحلیلشون کنی و ببینی چی رو ثابت میکنن. بعد همه اینارو باید توی یه کتاب خیلی مرتب و منظم بنویسی و به استادها و داورها نشون بدی. اونا ازت سوال میکنن و تو باید بتونی از تحقیقت دفاع کنی.
اگه همه چیز خوب پیش بره، مدرک دکترات رو میگیری و میشی یه متخصص خفن توی رشته خودت.
مراحل کار:
این نکات خیلی به کارت میاد:
1. یه استاد راهنمای کاربلد پیدا کن که باهات حال کنه:
انتخاب استاد راهنما مثل انتخاب یار همسفره میمونه. باید یکی رو پیدا کنی که هم بلد باشه و هم با اخلاقیات و سبک کارش حال کنی. اینجوری توی مسیر پر پیچ و خم رساله دکتری، تنها نیستی و میتونی از تجربیات و راهنماییهای استاد راهنمای خوبت استفاده کنی.
2. یه موضوعی رو انتخاب کن که عاشقش باشی:
اگه به موضوعی که داری روش کار میکنی علاقه نداشته باشی، انگیزه و اشتیاق برای ادامه کار توی سختیها و چالشها رو از دست میدی. پس یه موضوعی رو انتخاب کن که برات مهمه و بهش علاقه داری تا با شور و اشتیاق دنبالش بری و به یه نتیجه خوب و ارزشمند برسی.
3. یه برنامهریزی دقیق و حساب کتابی داشته باش:
نوشتن رساله دکتری مثل یه پروژه بزرگ میمونه که باید طبق برنامه و توی یه زمان مشخص تمومش کنی. پس یه برنامهریزی دقیق و حساب کتابی داشته باش که توی هر مرحله چه کاری باید انجام بدی، چقدر زمان داری و وظایف خودت و بقیه چی هستن.
4. مهارتهای خودت رو تقویت کن:
برای اینکه یه تحقیق درست و حسابی توی سطح دکتری انجام بدی، به یه عالمه مهارت مثل پیدا کردن منابع، جمعآوری اطلاعات، تحلیل دادهها، نوشتن علمی و ارائه نتایج نیاز داری. توی دورههای آموزشی شرکت کن و از ابزارها و منابع مختلف برای تقویت این مهارتها استفاده کن.
5. از ابزارهای خفن کمک بگیر:
نرمافزارهای مختلفی برای مدیریت منابع، ویرایش متن، تحلیل دادهها و رسم نمودار و شکل وجود داره که میتونن کارتو خیلی راحتتر کنن. با این ابزارها آشنا شو و ازشون به بهترین شکل استفاده کن.
6. مدام پیشرفت خودت رو چک کن:
تو طول مسیر رساله دکتری، مدام پیشرفت خودت رو رصد کن و ببین توی کدوم مرحلهای و چقدر به برنامهات نزدیک شدی. اگه لازم بود برنامهات رو یه کم تغییر بده تا از مسیر درست منحرف نشی و به هدفت برسی.
7. از بقیه کمک بگیر:
از استاد راهنما، همکلاسیها، اعضای خانواده و دوستات کمک بگیر و نظرات و پیشنهاداتشون رو بشنو. اینجوری میتونی از زوایای مختلف به کارت نگاه کنی و ایرادات و اشکالات احتمالی رو پیدا کنی.
8. از نوشتن نترس و مدام بنویس:
یکی از بزرگترین ترسهای دانشجوهای دکتری، ترس از نوشتن و شروع کاره. برای اینکه این ترس رو شکست بدی، سعی کن مدام و حتی به صورت ناقص و پیشنویس، بنویسی. با تمرین و نوشتن مداوم، نوشتن علمی رو یاد میگیری و توی این کار ماهرتر میشی.
9. از اشتباهات نترس و ازشون درس بگیر:
اشتباه کردن یه بخش طبیعی از یادگیری و تحقیقه. از اشتباهاتت نترس و به جای غصه خوردن، ازشون درس بگیر و سعی کن توی کار بعدی بهتر عمل کنی.
10. صبور باش و به خودت ایمان داشته باش:
نوشتن رساله دکتری یه کار زمانبر و پرفشاره. توی طول این مسیر با چالشها و موانع مختلفی روبرو میشی. صبور باش، به خودت ایمان داشته باش و با تلاش و پشتکار از این چالشها عبور کن.
یادته: نوشتن رساله دکتری یه سفری پرفراز و نشیب و هیجانانگیزه که با صبر، پشتکار، نظم و انضباط و تعهد به اصول علمی میتونی با موفقیت ازش عبور کنی و به یه پژوهشگر برجسته توی رشته خودت تبدیل بشی.
گروه تحقیقاتی آداک صفرتاصد این پروژه را با کیفیت عالی انجام میدهد.